Stressologie

InschrijfformulierStart zaterdag 4 december 2021 2021

Stressologie is en nieuwe, bijzonder effectieve methode om stress te verminderen, een burn-out te voorkomen – of sneller ervan te herstellen- en/of een depressie te verlichten dan wel op te lossen.

Voor wie?
De opleidingen zijn bedoeld voor therapeuten en coaches die hun vaardigheden willen uitbreiden met de stressologiemethode.

Wat?
In de cursus toegepaste stressologie leer je hoe je methode kunt toepassen op cliënten. Je leert de theorie achter de methode, hoe je kunt testen en meten, hoe je een testuitslag moet interpreteren en hoe je problemen kunt oplossen.

Investering
De investering is 595,- ex btw, inclusief werkboek en het boek Van stress naar geluk. Verplichte literatuur: De voedselzandloper van Kris Verburgh en Alles draait om je hormonen van Rineke Dijkinga. Deze literatuur moet je zelf aanschaffen.

Waar?
De cursus wordt op locatie gegeven in het Centrum voor Stressologie, bij BizzTribe, Straatweg 30a in Maarssen. Er is volop lekkers maar graag zelf zorgen voor een lunchpakket.

Deelnemers
De groepsgrootte is maximaal 15 deelnemers.

De opleiding is door KTNO geaccrediteerd voor 18,5 EC. Toegepaste Stressologie K12030.


Opleiding Stressologie

Stressologie is een nieuwe, uiterst en effectieve methode om stress te verminderen, een burn-out te voorkomen -en/of een depressie te verlichten dan wel op te lossen. Ben jij therapeut en wil jij anderen effectief begeleiden op het gebied van stressmanagement? Wordt dan Stressoloog!

Data en tijden

We starten op zaterdagmorgen 4 december om 10 uur klassikaal in het Centrum voor Stressologie in Maarssen. Je leert de essentie van de methode die dag, daarna kun je in je eigen tempo de filmpjes bekijken in de leeromgeving waar je na de 4e toegang toe krijgt. 4 filmpjes behoren tot de lesstof, de rest van de inmiddels rijk gevulde omgeving is verdiepingsstof voor als je geinteresseerd bent. Het is geen examenstof. Op woensdagavond 22 december om 19.30 hebben we de eerste online Q&A sessie met Jurgen, op dinsdagavond 18 januari om 19.30 is de tweede online sessie van maximaal 2 uur, ook weer met Jurgen. Tussen 6 december en 10 februari maakt Jurgen een afspraak met je voor een 1 op 1 sessie om je de methode nog beter eigen te kunnen maken. De examentraining en het examen vinden op zaterdag 12 februari van 10 tot plus minus 16 uur klassikaal plaats in het Centrum in Maarssen. Het examen bestaat uit twee delen, het eerste deel beslaat het kunnen afnemen en beoordelen (proeve van bekwaamheid) van 3 tot 5 gelukshormonen testen die je kunt afnemen bij bekenden. We bespreken de uitslagen op 12 februari Het tweede deel van het examen is een openboek examen die je op 12 februari in Maarssen kunt doen of in de week erna thuis. Na afloop van de dag is er een borrel voor de liefhebbers!

Waarom een opleiding tot Stressoloog?

“Chronische stress kan leiden tot een burn-out. Een op de vijf werkenden krijgt er mee te maken, dat was drie jaar geleden nog een op de zeven, het probleem wordt nog altijd groter en groter. Vooral stress onder jonge mensen neemt hand over hand toe. En dan te bedenken dat een burn-out maar een van de dingen is die je van chronische stress kunt krijgen, je kunt er ook depressief van worden of ziek. Veel mensen met kwalen of ziekten weten niet dat stress dikwijls de onderliggende oorzaak is van hun malheur. Ze pakken die oorzaak niet aan waardoor de klachten alsmaar erger worden, ik weet daar helaas alles van. Wilskracht en doorzettingsvermogen kunnen heel slecht uitpakken als je gestrest bent. Pas toen ik stopte met vechten tegen ziek zijn en de daarmee gepaarde stress losliet en daarvoor in de plaats goed voor mijn lichaam ging zorgen, begon ik te herstellen, van letterlijk alles wat ik mankeerde. Weg depressie, weg darmellende, weg tinnitus en weg burn-out. En nog heel veel meer.

Maar voor ik zover was had ik vele trajecten doorlopen en van alles zelf onderzocht. Uiteindelijk is er een methode ontstaan die ik ‘stressologie’ heb genoemd. Stressologie onderscheidt zich van andere methoden tegen stress en burn-out door het uitgangspunt: het draait bij stress meer om biologie dan om psychologie en voedingsstoffen spelen een centrale rol. Als ik zelf naar een stressoloog had kunnen gaan was me veel ellende bespaard gebleven. Ik schreef het boek Van stress naar geluk (met stressologie) dat in juni 2020 uitkwam. Het is de opvolger van Minder stress met stressologie uit 2018. In het nieuwe boek wordt de stressologiemethode uiteengezet, een methode die in de praktijk zeer effectief is gebleken, niet alleen bij stress en burn-out, ook bij depressie. De opleiding tot stressoloog is opgezet om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om van hun stress af te komen en gelukkiger te worden, want dat kan echt!”. Jurgen Spelbos

Hoe ziet de opleiding stressologie eruit?

Level 1

Toegepaste Stressologie. We starten met een training toegepaste stressologie van 4 dagen, waarvan je de opgedane kennis direct in de praktijk kunt toepassen. De opleiding bestaat uit 2 klassikale bijeenkomsten en 4 digitale videolessen met opvolgende Q&A’s met Jurgen Spelbos. Na het met succes afronden van de training mag je je toegepast stressoloog noemen, verbonden aan het Centrum voor Stressologie.

Level 2

Vakopleiding tot stressoloog. Na level 1, toegepaste stressologie, kun je de opleiding stressologie van 14 dagen volgen, waarna je met goed gevolg van het eindexamen je het vakdiploma stressoloog ontvangt. Deze opleiding wordt momenteel uitgewerkt, binnenkort meer nieuws hierover, het wordt echt een prachtige opleiding! We beginnen op vrijdag 10 september en zaterdag 11 september, met Nienke Gottenbos aka de Groene vrouw of de poepdokter.

Certificaat/diploma - accreditatie

De opleiding toegepaste stressololgie, level 1, is door KTNO geaccrediteerd voor 18,5 EC. Toegepaste Stressologie K12030.

Level 2, de vakopleiding stressologie van 18 dagen is door KTNO geaccrediteerd voor 29 EC.