Wil jij minder stress? Sneller uit een burn-out? Minder depressief?

Te veel stress?

Ontdek het geheime wapen om stress te verminderen en je gelukkiger te gaan voelen!

Veel mensen denken dat stress een psychisch probleem is maar het draait vooral om hormonen bij stress, om stresshormonen maar ook om gelukshormonen. Zodra je gestrest wordt maakt je lichaam onmiddellijk stresshormonen aan. En die ontregelen van alles in je lijf, onder meer de aanmaak van gelukshormonen. Als de stress aanhoudt raak je uit balans, kunnen burn-out klachten de kop opsteken en kun je je vermoeid, verward, angstig of depressief gaan voelen.

Het goede nieuws is dat je dit probleem kunt oplossen door de juiste voedingsstoffen in te zetten om je stress te verminderen en nieuwe gelukshormonen aan te maken. Zo kun je de balans herstellen waardoor je je veel rustiger en gelukkiger gaat voelen.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om voedingsstoffen bij stressologie, er is nog veel meer wat je kunt doen, we reiken je vanuit 7 verschillende invalshoeken oplossingen aan voor het verminderen van stress-, burn-out- en depressieklachten!!

Stressologie is een bewezen effectieve methode om stress te verminderen, een burn-out te voorkomen -of er sneller van te herstellen- en je gelukkiger te gaan voelen!


"Biologie speelt een grotere rol dan psychologie bij stress, burn-out en depressie, ik wou dat ik dat eerder had geweten, dan was me veel ellende bespaard gebleven".

"Toen ik er in de praktijk achter kwam dat letterlijk iedereen met stressklachten een tekort aan gelukshormonen had opgebouwd was dat een ontzettende eyeopener voor me, daar is zoveel aan te doen waardoor mensen zich veel beter gaan voelen!".

Jurgen Spelbos

Foto Jurgen Spelbos

"Ik ben nu vier weken onderweg met de stressologiemethode en voel me nu al stukken beter dan in jaren!" Trijnie G, Rotterdam

Met stressologie:


  • Verminder je stress en word je veel stressbestendiger

  • Voorkom je een burn-out en herstel je sneller van een burn-out

  • Kun je uit een depressie komen en zul je je gelukkiger gaan voelen


Stress, burn-out en depressie is veel meer een fysiek proces dat zich in je lichaam voltrekt dan een psychisch probleem, dat is het belangrijkste inzicht onder de stressologiemethode.

Bij stress, burn-out en depressie draait namelijk alles om stresshormonen en gelukshormonen. De interactie tussen deze hormonen bepalen in belangrijke mate hoeveel klachten je ervaart, niet alleen in je lijf maar ook in je hoofd.

Ingrijpen op deze processen met voedingsstoffen waardoor stress-, burn-out- en depressieklachten verminderen of verdwijnen is de kern van stressologie. Mocht je na deze interventie nog klachten overhouden dan staat het boek vol met andere handreikingen om wat aan je stress, burn-out of depressie te doen. Vanuit maar liefst 7 verschillende invalshoeken (lichaam en leefstijl, psyche, persoonlijkheid, mentaliteit, gevoelens en emoties, het onderbewustzijn en het hogere bewustzijn) krijg je honderden tips and tricks om de stap naar meer geluk te maken!


"Dat ik niet gek ben, dat het geen probleem tussen mijn oren is maar dat het 'gewoon' iets hormonaals is vind ik zo'n opluchting! En het is ongelofelijk wat er met me gebeurd is sinds ik met gerichte voedingsstoffen aan de slag ben gegaan. Iedereen moet dit weten, zo ontzettend veel mensen hebben last van stress". Robert O, Vleuten


Stress is een sluipmoordenaar!

Chronische stress is een sluipmoordenaar. Het draait vooral om angst bij deze vorm van stress, angst dat je iets niet aankunt of je zorgen maken. Bang worden dat het je niet meer lukt om al die ballen in de lucht te houden. Als je bijvoorbeeld een baan hebt die te veel van je eist of als het leven je confronteert met stressvolle gebeurtenissen. Het grote gevaar is dat je er aan gewend kunt raken en dat je er mee rond blijft lopen. Maar wilskracht en doorzettingsvermogen zijn gevaarlijke eigenschappen in tijden van stress. Stress veroorzaakt allerhande kwalen en aandoeningen en kan leiden tot ziekten, een burn-out of depressie. Blijf er niet mee rondlopen en zoek hulp, stressologie kan veel voor je betekenen waardoor je minder gestrest en gelukkiger kunt worden!

Stressologie, de nieuwe en bijzonder effectieve methode om van stress naar geluk te komen!

Je stresssysteem onderdrukt andere belangrijke systemen in je lichaam

Je stresssysteem is het meest dominante systeem in je lichaam, het overheerst alle andere systemen omdat stress uiteindelijk om overleven gaat. Stress krijg je als je ergens bang voor bent, als er gevaar dreigt. Denk bijvoorbeeld aan een slechte relatie met je baas of met je partner. Je zou moeten vechten of vluchten om weer in een veilige haven te komen, dat is is de functie van stress. Andere systemen, zoals je spijsvertering, immuunsysteem en de productie van gelukshormonen worden bij stress als het ware platgelegd om energie vrij te maken om te vechten of te vluchten. Maar als je dat niet doet, als je blijft hangen in de chronische stress van onveiligheid, blijven de stresshormonen door je lichaam gieren en raakt je lijf uiteindelijk totaal ontregeld. Je kunt dan ziek worden, depressief of tegen een burn-out aanlopen.

"Ik heb alles wel geprobeerd en er heel veel geld aan uitgegeven, van therapie tot bioresonantie en nog veel meer, maar nu merk ik voor het eerst dat iets echt helpt, ik ben er ontzettend blij mee" John de G, Dokkum

Vrouwen hebben meer last van stress dan mannen en daar kunnen ze niets aan doen (alhoewel, er is toch meer mogelijk dan je waarschijnlijk denkt!)

Bij stress draait alles om hormonen en vrouwen hebben met hun maandelijkse cyclus en grote hormonale events als zwangerschappen of de overgang een veel ingewikkelder hormoonhuishouding dan mannen. Bovendien werkt oestrogeen stressverhogend terwijl testosteron juist stressverlagend werkt. Gebruik je de pil dan wordt je hormoonhuishouding nog meer ontregeld. Vrouwen moeten zichzelf nog beter verzorgen dan mannen in stressvolle tijden. Gelukkig is er heel veel wat je kunt doen om stress te verlagen, stressbestendiger te worden en de aanmaak van gelukshormonen te bevorderen. Er bestaan zelfs kruiden die heel goed werken om je hormoonhuishouding meer in balans te brengen.

"Ik had echt nog nooit van die kruiden gehoord maar wat een wereld van verschil maken die zeg, ik ben veel minder gestrest nu en zelfs mijn overgangsklachten zijn aanmerkelijk afgenomen, ik beveel het iedereen die het maar horen wil van harte aan!" Cecille B, Rhoon