Het meest complete boek over stress en geluk!

VAN STRESS NAAR GELUK met stressologie

DE OPLOSSING VOOR STRESS, BURN-OUT EN DEPRESSIE

Bij stress, burn-out en depressie draait alles om hormonen, om stresshormonen maar ook om ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters). We hebben de afgelopen jaren in de praktijk gezien dat stress belangrijke processen in het lichaam ontregelt, waaronder de productie van gelukshormonen. De hormonale disbalans die daardoor ontstaat, te veel stresshormonen en te weinig gelukshormonen, veroorzaakt nog veel meer psychische en fysieke klachten dan alleen stress: vermoeidheid, angst, slaapstoornissen, burn-outklachten en depressie. Zulke tekorten zijn heel goed op te lossen met natuurlijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, omega 3-vetzuren en aminozuren, de bouwstoffen voor gelukshormonen. Sommige tekorten kunnen al binnen enkele uren opgelost worden waardoor klachten die veroorzaakt worden door een tekort aan gelukshormonen aantoonbaar worden verminderd of zelfs verdwijnen.

Huidige aanpak werkt onvoldoende

Een tijdje rustiger aan doen, slaap- en/of kalmeringspillen, antidepressiva of een doorverwijzing naar een psycholoog, dat zijn nu de gebruikelijke adviezen bij stress-, burn-out en depressieklachten. Maar de cijfers wijzen uit dat dit onvoldoende helpt, het probleem groeit nog altijd hard. Bovendien kleven er veel nadelen aan dat soort medicijnen, denk aan de bijwerkingen of verslavende werking. Voedingsstoffen als remedie zijn tot dusverre buiten beeld gebleven omdat ze niet tot nauwelijks aan bod komen in de studies geneeskunde, psychiatrie en psychologie. Dat is erg jammer want vooral bij voedingstoffen ligt de oplossing voor deze problemen. Ook nog eens zonder bijwerkingen of verslavingsproblematiek. Er valt daar nog een wereld te winnen.

De interventie met voedingsstoffen is de belangrijkste stap in een nieuwe methode die gedoopt is tot ‘stressologie’. Inmiddels is dat een methode die met succes in de praktijk wordt toegepast.


Van stress naar geluk is een goede travel guide hoe wij uit de verstikkende gevoelens van de chronische stress weer onze weg kunnen vinden naar de natuurlijke harmonie waarin we gelukkig kunnen zijn.” – Prof. dr. Pierre Capel


Wil jij ook van stress naar geluk? Koop het boek op Healthhugger.shop, Bol.com of Amazon.nl.

Met stressologie:

  • Verminder je stress en word je veel stressbestendiger

  • Voorkom je een burn-out en herstel je sneller van een burn-out

  • Kun je uit een depressie komen en zul je je gelukkiger gaan voelen

  • Zul je beter slapen en krijg je meer energie

  • Verbetert je spijsvertering, stofwisseling en hormoonhuishouding

  • Geef je je immuunsysteem een boost (belangrijk in tijden van corona)

  • Verbetert je algehele gezondheid en welbevinden

Ook bruikbaar voor hulpverleners!

  • Reviewer2100, Valkenburg Lb

Ik heb dit boek gekocht omdat ik mensen coach met burn-outklachten en slapeloosheid. De auteur heeft de juiste mix gemaakt tussen zijn eigen ervaringen, theoretische onderbouwing en -uitleg en manieren waarop je van een burn-out kunt herstellen. Wat ik echt goed vindt is dat hij een overzicht geeft van reguliere manieren van therapie en van alternatieve behandelwijzen. Dit op een objectieve manier en zonder oordeel. Dat maakt dat iemand met burn-out zelf een keuze kan maken uit een ruif met verschillende behandelmogelijkheden. Als de burn-outklachten nog niet te hevig zijn, kun je dit boek gebruiken als zelfhulpboek. Ik heb al een aantal cliënten in mijn hoofd, die ik dit boek ga aanraden.

Marianne Stok

Geweldig boek, makkelijk leesbaar!

Een boek dat zo gedetailleerd in gaat op de grootste problemen van onze tijd en heel veel oplossingen biedt die echt werken. Een absolute aanrader voor iedereen die wel eens last heeft van stress en somberheid!

  • SonjaRvK, West Sussex 23 september 2019

Bijzonder goed en duidelijk en inspirerend beschreven boek. Het is een absolute aanrader voor iedereen die op een of andere manier kampt met stress, maar ook tevens een absolute aanrader voor diegene die een steun zoeken om gelukkiger maar vooral gezonder te gaan leven!

Jurgen Spelbos

Jurgen Spelbos

Jurgen Spelbos (1962) is deskundig en ervaringsdeskundig op het gebied van stress, burn-out en depressie, hij schreef eerder Minder stress met stressologie dat in mei 2018 uitkwam. Van stress naar geluk is de geheel herziene en veel uitgebreidere opvolger van het eerste boek over stressologie.

Omdat zijn herstel moeizaam verliep en hij teleurgesteld was in de begeleiding tijdens de jaren dat hij onder behandeling was, is hij zelf op onderzoek uitgegaan. Stress en burn-out worden vooral gezien als een psychisch probleem maar hij is na een intensieve zoektocht tot een heel ander inzicht gekomen. Hij kwam tot de ontdekking dat het bij stress en geluk meer draait om biologie dan om psychologie, hormonen spelen een cruciale rol. En dat voedingstoffen het geheime wapen zijn bij het verminderen van stress en het aanmaken van meer gelukshormonen.

De afgelopen twee jaar vond hij in de praktijk uit dat iedereen die last heeft van stress en burn-outklachten tekorten aan gelukshormonen heeft. Inmiddels zijn al veel mensen succesvol geholpen met de methode die hij stressologie heeft genoemd.

Jurgen is de oprichter van het Centrum voor Stressologie.
3

boeken geschreven

100.000+

Lezers

6 jaar

Burnout ervaringSamenvatting

Honderdduizenden mensen in Nederland gaan jaarlijks onderuit als gevolg van volksziekte nummer één, chronische stress. Ze worden ziek, depressief of krijgen een burn-out. Ervaringsdeskundige Jurgen Spelbos overkwam het ook. Hij had niet in de gaten dat stress de onderliggende oorzaak was van zijn jarenlange malheur.

Sinds het kwartje is gevallen verdiept hij zich intensief in het fenomeen stress. Wat is het nu precies, wat doet het met je, hoe kun je het meten en natuurlijk vooral: wat kun je ertegen doen?

Dat bleek veel meer te zijn dan hij aanvankelijk dacht. Er zijn honderden manieren om beter met stress om te gaan. Van het slimmer verzorgen van je lichaam waardoor je stressbestendiger wordt, tot technieken om in je onderbewustzijn verstoringen op te lossen. En alles daartussenin. Je vindt ze allemaal in het boek Van stress naar geluk (met stressologie)

Maar het begint allemaal met het oplossen van de hormonale disbalans die altijd ontstaat bij stress: te veel stresshormonen, te weinig gelukshormonen. Deze disbalans veroorzaakt nog veel meer aandoeningen dan alleen stress: vermoeidheid, cognitieve problemen, angst, slaapstoornissen, burn-outklachten, depressie en nog veel meer. Het goede nieuws is dat dit allemaal op te lossen is, vooral met voeding en gerichte voedingstoffen waardoor je je veel beter gaat voelen, minder gestrest en gelukkiger. Mocht je toch nog klachten houden dan vind je in dit boek nog tal van andere mogelijke oplossingen. Vanuit maar liefst 7 verschillende invalshoeken: lichaam en leefstijl, psyche, persoonlijkheid, mentaliteit, gevoelens en emoties, het onderbewustzijn en het hogere bewustzijn.

Het optimaal combineren van oplossingen die het best bij jou passen noemt Spelbos stressologie, een methode die bijzonder effectief is bij stress, burn-out en depressie.

Iedereen die last heeft van stress, burn-out of depressie wordt gegarandeerd beter van dit boek!

Jurgen Spelbos (1962) schreef eerder de bestseller In het hol van de leeuw en Minder stress met stressologie, werd stressdeskundig en is oprichter van het Centrum voor Stressologie.Wil je ook minder stress en meer geluk?

Cover van Stress naar Geluk

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en via bekende online aanbieders als Bol.com en Amazon.nl

Wat een fijn boek, ook voor de professional

  • LynnH Loosdrecht, 26 april 2019

Een bijzonder fijn en prettig leesbaar boek dat uitgebreid de aspecten van stress behandeld. En vooral wat je allemaal ter beschikking staat in hoe daarmee om te gaan. Alleen al het lezen van zo veel opties, maakt dat 't je blik verruimt en je stress afneemt! Immers, stress vernauwt je blikveld. Dit boek biedt praktische adviezen om juist dat chronische aspect van stress aan te pakken. Jurgen weet dat ook als geen ander met humor te doorspekken. Waardoor het onderwerp ook net dat beetje luchtigheid krijgt en het zeer toegankelijk maakt. Geen gortdroge kost, het blijft lekker praktisch. Stress managen lijkt mij hét 'ding' te worden (zijn al?) van de 21ste eeuw. Een aanrader dit boek, zowel voor jezelf als de professional.