Stressologie

Het meest complete boek over stress en geluk!


Bij stress, burn-out en depressie draait alles om hormonen, om stresshormonen maar ook om ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters). We hebben de afgelopen jaren in de praktijk gezien dat stress belangrijke processen in het lichaam ontregelt, waaronder de productie van gelukshormonen. De hormonale disbalans die daardoor ontstaat, te veel stresshormonen en te weinig gelukshormonen, veroorzaakt nog veel meer psychische en fysieke klachten dan alleen stress: vermoeidheid, angst, slaapstoornissen, burn-outklachten en depressie. Zulke tekorten zijn heel goed op te lossen met natuurlijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, omega 3-vetzuren en aminozuren, de bouwstoffen voor gelukshormonen. Sommige tekorten kunnen al binnen enkele uren opgelost worden waardoor klachten die veroorzaakt worden door een tekort aan gelukshormonen aantoonbaar worden verminderd of zelfs verdwijnen.

Een tijdje rustiger aan doen, slaap- en/of kalmeringspillen, antidepressiva of een doorverwijzing naar een psycholoog, dat zijn nu de gebruikelijke adviezen bij stress-, burn-out en depressieklachten. Maar de cijfers wijzen uit dat dit onvoldoende helpt, het probleem groeit nog altijd hard. Bovendien kleven er veel nadelen aan dat soort medicijnen, denk aan de bijwerkingen of verslavende werking. Voedingsstoffen als remedie zijn tot dusverre buiten beeld gebleven omdat ze niet tot nauwelijks aan bod komen in de studies geneeskunde, psychiatrie en psychologie. Dat is erg jammer want vooral bij voedingstoffen ligt de oplossing voor deze problemen. Ook nog eens zonder bijwerkingen of verslavingsproblematiek. Er valt daar nog een wereld te winnen.

De interventie met voedingsstoffen is de belangrijkste stap in een nieuwe methode die gedoopt is tot ‘stressologie’. Inmiddels is dat een methode die met succes in de praktijk wordt toegepast.

Koop vandaag:

 • Healthhugger.shop
 • Bol.com
 • Amazon.nl
 • Samenvatting

  Honderdduizenden mensen in Nederland gaan jaarlijks onderuit als gevolg van volksziekte nummer één, chronische stress. Ze worden ziek, depressief of krijgen een burn-out. Ervaringsdeskundige Jurgen Spelbos overkwam het ook. Hij had niet in de gaten dat stress de onderliggende oorzaak was van zijn jarenlange malheur.

  Sinds het kwartje is gevallen verdiept hij zich intensief in het fenomeen stress. Wat is het nu precies, wat doet het met je, hoe kun je het meten en natuurlijk vooral: wat kun je ertegen doen?

  Dat bleek veel meer te zijn dan hij aanvankelijk dacht. Er zijn honderden manieren om beter met stress om te gaan. Van het slimmer verzorgen van je lichaam waardoor je stressbestendiger wordt, tot technieken om in je onderbewustzijn verstoringen op te lossen. En alles daartussenin. Je vindt ze allemaal in het boek Van stress naar geluk (met stressologie)

  Maar het begint allemaal met het oplossen van de hormonale disbalans die altijd ontstaat bij stress: te veel stresshormonen, te weinig gelukshormonen. Deze disbalans veroorzaakt nog veel meer aandoeningen dan alleen stress: vermoeidheid, cognitieve problemen, angst, slaapstoornissen, burn-outklachten, depressie en nog veel meer. Het goede nieuws is dat dit allemaal op te lossen is, vooral met voeding en gerichte voedingstoffen waardoor je je veel beter gaat voelen, minder gestrest en gelukkiger. Mocht je toch nog klachten houden dan vind je in dit boek nog tal van andere mogelijke oplossingen. Vanuit maar liefst 7 verschillende invalshoeken: lichaam en leefstijl, psyche, persoonlijkheid, mentaliteit, gevoelens en emoties, het onderbewustzijn en het hogere bewustzijn.

  Het optimaal combineren van oplossingen die het best bij jou passen noemt Spelbos stressologie, een methode die bijzonder effectief is bij stress, burn-out en depressie.

  Met stressologie:

 • Verminder je stress en word je veel stressbestendiger
 • Voorkom je een burn-out en herstel je sneller van een burn-out
 • Kun je uit een depressie komen en zul je je gelukkiger gaan voelen
 • Zul je beter slapen en krijg je meer energie
 • Verbetert je spijsvertering, stofwisseling en hormoonhuishouding
 • Geef je je immuunsysteem een boost (belangrijk in tijden van corona)
 • Verbetert je algehele gezondheid en welbevinden