Stressologie: Niveau 6 Onderbewustzijn

Centrum voor Stressologie - Onderbewustzijn

 

Aan het werk met je onderbewustzijn

Verreweg het meeste van wat we denken, voelen en doen wordt bepaald door ons onderbewustzijn, zagen we al eerder, ons denken stelt niet heel veel meer voor dan het achteraf verklaren van wat er zich in ons onderbewustzijn heeft afgepeeld. Het is even wennen, deze gedachte, maar oude oosterse wijsheid en recent wetenschappelijk onderzoek in het Westen maakt dit steeds aannemelijker. 

Velen van ons hebben angsten die voortkomen uit ons onderbewuste. Doodsangst bijvoorbeeld. Veel mensen houden zich onbewust bezig met de leeftijd waarop hun ouders zijn overleden. En naarmate ze zelf dichter bij de leeftijd komen waarop hun vader of moeder overleed, worden ze er bewuster van en ervaren ze meer stress. Ook oude ‘vergeten’ herinneringen kunnen stress veroorzaken.

De behandelmethoden bij onderbewuste stress

Al is ons onderbewustzijn onbewust, er zijn methoden en technieken om ernaartoe te gaan. Dat gaat verder dan je met een psycholoog kunt oplossen, stressveroorzakers die komen vanuit je onderbewustzijn vergen een andere aanpak. Zo zijn er bijvoorbeeld oplossingen te vinden voor problemen die je belemmeren in je huidige leven zonder dat je je ervan bewust bent. Je kunt het onderbewustzijn zelfs herprogrammeren zodat je steviger in het leven komt te staan. Het Centrum voor Stressologie gaat met jou op onderzoek en leert je hoe je met onderbewuste stress kunt omgaan zodat de stress minder wordt.

Herprogrammeer je onderbewustzijn met affirmaties en visualisaties – Klop stress weg met Emotional Freedom Techniques (eft) – Werk eventuele trauma’s weg met Eye Movement Desensitization and Reprocessing (emdr) – Herprogrammeer overtuigingen met psych-k – Raadpleeg je onderbewustzijn met kinesiologie – Daal af in je onderbewustzijn met ayahuasca – Veranker positieve ervaringen met hypnose – Los opgeslagen verstoringen op met de Helende Reis –

Verdieping met online Stressologie trainingen

Omdat het aantal mensen met stressgerelateerde klachten zo gigantisch groot is biedt het Centrum voor Stressologie niet all off-line trainingen en workshops maar publiceren wij ook met grote regelmaat verdiepende online video’s. Hierin wordt een specifieke behandeling verder uitgediept als onderdeel van de Stressologie Methode. Het leert je stap voor stap beter omgaan met stress. Veelal met eenvoudige praktische toepassingen die je ook zonder behandelaar kunt uitoefenen.

De overige niveau’s van de Stressologie Methode

De Stressologie Methode kent 7 niveau’s waarmee je met stress aan de gang kunt gaan zodat je snel minder stress ervaart. Het fysieke niveau is er slechts één van. We raden je van harte aan jouw chronische stress op diverse niveau’s aan te pakken en noemen ze nog even allemaal op:

Niveau 1: Fysiek

Niveau 2: Persoonlijkheid

Niveau 3: Mentaliteit

Niveau 4: Psyche

Niveau 5: Gevoelens

Niveau 6: Onderbewustzijn

Niveau 7: Hogere Bewustzijn

Vraag je je af waar jij het beste kunt beginnen? Doe dan de Stressologie instapcursus. Hierin vertellen we je meer over de theorie achter Stressologie. We vertellen je wat we tijdens het onderzoek hebben ontdekt en geven je mooie anecdotes van mensen die hiermee inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ook geven we je handvatten waar jij direct al mee aan de slag kunt. Twijfel je nog over of jij wel last hebt van chronische stress? Doe dan eerst de Stress Test.