Stressologie: Niveau 5 gevoelens en emoties

Centrum voor Stressologie - Gevoelens en emoties

 

Uit je hoofd, naar je gevoel

Stress kun je ook zien als een emotie, het is heel sterk gerelateerd aan angst, waarschijnlijk de oudste en krachtigste emotie die we kennen. Net als negatieve overtuigingen kunnen ook gevoelens en emoties je ziek maken of het verloop van bestaande ziekten negatief beïnvloeden. Niet luisteren naar je gevoel en het onderdrukken van emoties is net zo gevaarlijk als het niet luisteren naar je lichaam. Gevoelens en emoties zetten je hele biochemische huishouding op zijn kop met alle gevolgen van dien.

De behandelmethoden wanneer de emoties te hoog oplopen

Veel mensen hebben niet geleerd met gevoelens en emoties om te gaan. We gaan er prat op nuchtere mensen te zijn, de ratio voert de boventoon in onze samenleving. Van jongs af aan worden we getraind om analytisch te denken, om causaal te denken. Emoties en gevoelens zijn het ondergeschoven kindje, we rationaliseren gevoelens dikwijls weg. Een slecht gevoel ergens over? We hebben de neiging om dat te onderdrukken. Het Centrum voor Stressologie leert je effectiever omgaan met emoties en gevoelens. Daartoe heeft zij diverse behandelmethoden paraat zodat deze kunnen worden afgestemd op wat het beste bij jou past:

Hou op met het onderdrukken van emoties, uit ze – Breng ratio en emoties in balans met Lichtpuntwerk (lpw) – Leer stressgerelateerde emoties herkennen – Niet vechten, niet vluchten maar voelen – Kom met je verleden in het reine met Past Reality Integration (pri) – Kom bij je gevoel met haptonomie

Verdieping met online Stressologie trainingen

Omdat het aantal mensen met stressgerelateerde klachten zo gigantisch groot is biedt het Centrum voor Stressologie niet all off-line trainingen en workshops maar publiceren wij ook met grote regelmaat verdiepende online video’s. Hierin wordt een specifieke behandeling verder uitgediept als onderdeel van de Stressologie Methode. Het leert je stap voor stap beter omgaan met stress. Veelal met eenvoudige praktische toepassingen die je ook zonder behandelaar kunt uitoefenen.

De overige niveau’s van de Stressologie Methode

De Stressologie Methode kent 7 niveau’s waarmee je met stress aan de gang kunt gaan zodat je snel minder stress ervaart. Het fysieke niveau is er slechts één van. We raden je van harte aan jouw chronische stress op diverse niveau’s aan te pakken en noemen ze nog even allemaal op:

Niveau 1: Fysiek

Niveau 2: Persoonlijkheid

Niveau 3: Mentaliteit

Niveau 4: Psyche

Niveau 5: Gevoelens

Niveau 6: Onderbewustzijn

Niveau 7: Hogere Bewustzijn

Vraag je je af waar jij het beste kunt beginnen? Doe dan de Stressologie instapcursus. Hierin vertellen we je meer over de theorie achter Stressologie. We vertellen je wat we tijdens het onderzoek hebben ontdekt en geven je mooie anecdotes van mensen die hiermee inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ook geven we je handvatten waar jij direct al mee aan de slag kunt. Twijfel je nog over of jij wel last hebt van chronische stress? Doe dan eerst de Stress Test.