Stressologie: Niveau 4 Psyche

Centrum voor Stressologie - Psyche

 

Minder stress door anders te gaan denken

Omdat onze manier van denken de grootste oorzaak is van chronische stress moeten we ons denken veranderen om stress te verminderen en ziekten te voorkomen. Stress in je hoofd leidt namelijk tot fysieke stress en dat maakt je ziek. Wat ons mensen anders maakt dan andere levende wezens zijn onze gedachten, ons bewustzijn, onze psyche. Wij kunnen over plaats en tijd heen denken bijvoorbeeld, wij kunnen abstract denken en hebben verbeeldingskracht. Dit vermogen heeft ons heel veel positiefs gebracht maar ook iets minder moois: chronische stress. 

De behandelmethoden wanneer wat je denkt je stress geeft

Als klant van het Centrum voor Stressologie leren wij je welke methode je kunt inzetten om anders te leren denken over jezelf en de situatie waarin je verkeert. We kunnen ons denken namelijk prima veranderen. Het lijkt heel moeilijk, anders leren denken, maar het valt reuze mee. De volgende methoden komen daarbij mogelijk voor in aanmerking:

Ontmasker irrationele gedachten met cognitieve gedragstherapie (rationeel-emotieve therapie; ret) – Leer realistischer te denken – Ken het belang van overtuigingen – Onderzoek je gedachten en overtuigingen – Schep rust in je hoofd met meditatie – Mediteer op een ppd-resonantie – Ga nog verder weg van het denken met modern sjamanisme – Laat je gedachten en nog veel meer los met de Sedona-methode – Stop met piekeren – Krijg inzicht in je denksysteem met de drie principes – Neem je kwebbelende aap minder serieus met Acceptance and Commitment Therapy (act)

Verdieping met online Stressologie trainingen

Omdat het aantal mensen met stressgerelateerde klachten zo gigantisch groot is biedt het Centrum voor Stressologie niet all off-line trainingen en workshops maar publiceren wij ook met grote regelmaat verdiepende online video’s. Hierin wordt een specifieke behandeling verder uitgediept als onderdeel van de Stressologie Methode. Het leert je stap voor stap beter omgaan met stress. Veelal met eenvoudige praktische toepassingen die je ook zonder behandelaar kunt uitoefenen.

De overige niveau’s van de Stressologie Methode

De Stressologie Methode kent 7 niveau’s waarmee je met stress aan de gang kunt gaan zodat je snel minder stress ervaart. Het fysieke niveau is er slechts één van. We raden je van harte aan jouw chronische stress op diverse niveau’s aan te pakken en noemen ze nog even allemaal op:

Niveau 1: Fysiek

Niveau 2: Persoonlijkheid

Niveau 3: Mentaliteit

Niveau 4: Psyche

Niveau 5: Gevoelens

Niveau 6: Onderbewustzijn

Niveau 7: Hogere Bewustzijn

Vraag je je af waar jij het beste kunt beginnen? Doe dan de Stressologie instapcursus. Hierin vertellen we je meer over de theorie achter Stressologie. We vertellen je wat we tijdens het onderzoek hebben ontdekt en geven je mooie anecdotes van mensen die hiermee inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ook geven we je handvatten waar jij direct al mee aan de slag kunt. Twijfel je nog over of jij wel last hebt van chronische stress? Doe dan eerst de Stress Test.