Stressologie: Niveau 3 Mentaliteit

Centrum voor Stressologie - Mentaliteit

 

Mentaal sterker worden

Werken aan je mentaliteit is een ander niveau waarop je jezelf een leven met beduidend minder stress kunt bezorgen. Werken aan je houding en instelling is veel krachtiger dan het vermijden van stressvolle gebeurtenissen.

De behandelmethoden voor mentale kracht

Je kunt je instelling veranderen door een besluit te nemen om het over een andere boeg te gooien en zaken concreet anders aan te pakken, oefenen om bijvoorbeeld positiever en optimistischer in het leven te staan, zowel op je werk als privé. Maar ook andere vitale eigenschappen zijn aan te leren, het vergroten van je veerkracht is er zo een. Het hoeft niet allemaal tegelijk natuurlijk maar als klant van het Centrum voor Stressologie leren wij je welke methode het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoefte in de omgang met stress. Op mentaal niveau komt dat onder andere neer op:

Word optimistisch en positief – Leef met hoop – Vergroot je veerkracht – Word sterker van stress – Werk aan je zelfvertrouwen – Leef met bevlogenheid – Verbind je met hogere doelen in het leven – Doe iets voor anderen – Stop met pleasen – Werk aan je wilskracht en discipline – Accepteer en relativeer – Focus op het belang van focus – Durf je kwetsbaar op te stellen – Word gelukkiger

Verdieping met online Stressologie trainingen

Omdat het aantal mensen met stressgerelateerde klachten zo gigantisch groot is biedt het Centrum voor Stressologie niet all off-line trainingen en workshops maar publiceren wij ook met grote regelmaat verdiepende online video’s. Hierin wordt een specifieke behandeling verder uitgediept als onderdeel van de Stressologie Methode. Het leert je stap voor stap beter omgaan met stress. Veelal met eenvoudige praktische toepassingen die je ook zonder behandelaar kunt uitoefenen.

De overige niveau’s van de Stressologie Methode

De Stressologie Methode kent 7 niveau’s waarmee je met stress aan de gang kunt gaan zodat je snel minder stress ervaart. Het fysieke niveau is er slechts één van. We raden je van harte aan jouw chronische stress op diverse niveau’s aan te pakken en noemen ze nog even allemaal op:

Niveau 1: Fysiek

Niveau 2: Persoonlijkheid

Niveau 3: Mentaliteit

Niveau 4: Psyche

Niveau 5: Gevoelens

Niveau 6: Onderbewustzijn

Niveau 7: Hogere Bewustzijn

Vraag je je af waar jij het beste kunt beginnen? Doe dan de Stressologie instapcursus. Hierin vertellen we je meer over de theorie achter Stressologie. We vertellen je wat we tijdens het onderzoek hebben ontdekt en geven je mooie anecdotes van mensen die hiermee inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ook geven we je handvatten waar jij direct al mee aan de slag kunt. Twijfel je nog over of jij wel last hebt van chronische stress? Doe dan eerst de Stress Test.