Stressologie: Niveau 2 Persoonlijkheid

Centrum voor Stressologie - Persoonlijk niveau

 

Leer jezelf beter kennen

Het tweede niveau om wat aan je stress te doen is je persoonlijkheid. Op dit moment krijgen gemiddeld een op de zeven werkende mensen een burn-out. Maar dat betekent dat zes van de zeven daar niet mee te maken krijgt. Wat maakt nu dat de een onderuitgaat en de ander niet?

De behandelmethoden bij persoonlijkheidskenmerken

Werk of studie kunnen aanjagers zijn om burn-out te raken maar de doorslaggevende factor is je persoonlijkheid, je karakter. Van de mensen die een burn-out hebben meegemaakt zeggen verreweg de meesten, in sommige onderzoeken wordt zelfs gesproken van maar liefst 95 procent, dat hun karakter een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan hun opbranden. Hierbij staat een neiging tot perfectionisme met stip op één als het gaat om risico-eigenschappen, zowel bij mannen als vrouwen. Als klant van het Centrum voor Stressologie leren wij je welke methode het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoefte in de omgang met stress. Op het tweede niveau staat het leren omgaan met de persoonlijkheidskenmerken centraal. Te beginnen met:

Herken je stresstype – Leer jezelf beter kennen met persoonlijkheidstesten – Reken af met de perfectionist in je – Kom op voor jezelf, word assertief – Onderken je overtuigingen – Wat zijn je neigingen? – Welke rollen speel je? – Breng je kwaliteiten en valkuilen in kaart met het enneagram en kernkwadranten – Zoek hulp bij een psycholoog als je last hebt van je persoonlijkheid – Ontdek je blauwdruk met Human Design – Kijk of zelfonderzoek vanuit Advaita Vedanta iets voor je is – Word jezelf gewaar met gestalttherapie – Zet persoonlijk leiderschap in met Management Drives en cyou

Verdieping met online Stressologie trainingen

Omdat het aantal mensen met stressgerelateerde klachten zo gigantisch groot is biedt het Centrum voor Stressologie niet all off-line trainingen en workshops maar publiceren wij ook met grote regelmaat verdiepende online video’s. Hierin wordt een specifieke behandeling verder uitgediept als onderdeel van de Stressologie Methode. Het leert je stap voor stap beter omgaan met stress. Veelal met eenvoudige praktische toepassingen die je ook zonder behandelaar kunt uitoefenen.

De overige niveau’s van de Stressologie Methode

De Stressologie Methode kent 7 niveau’s waarmee je met stress aan de gang kunt gaan zodat je snel minder stress ervaart. Het fysieke niveau is er slechts één van. We raden je van harte aan jouw chronische stress op diverse niveau’s aan te pakken en noemen ze nog even allemaal op:

Niveau 1: Fysiek

Niveau 2: Persoonlijkheid

Niveau 3: Mentaliteit

Niveau 4: Psyche

Niveau 5: Gevoelens

Niveau 6: Onderbewustzijn

Niveau 7: Hogere Bewustzijn

Vraag je je af waar jij het beste kunt beginnen? Doe dan de Stressologie instapcursus. Hierin vertellen we je meer over de theorie achter Stressologie. We vertellen je wat we tijdens het onderzoek hebben ontdekt en geven je mooie anecdotes van mensen die hiermee inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ook geven we je handvatten waar jij direct al mee aan de slag kunt. Twijfel je nog over of jij wel last hebt van chronische stress? Doe dan eerst de Stress Test.