Stressologie: niveau 1 Fysiek

Centrum voor Stressologie - Fysiek niveau

 

Je lichaam en levensstijl

Op het eerste niveau binnen stressologie draait het om je lichaam en manier van leven. Je kunt je lichaam versterken en je leven zo inrichten dat je stressbestendiger wordt en beter kunt ontspannen. Daarnaast komen er een flink aantal behandelmethoden aan bod die zich richten op je fysieke gestel.

De behandelmethoden bij fysieke stress

In het boek Minder Stress met Stressologie beschrijft Jurgen Spelbos een lange reeks behandelmethoden die helpen bij de fysieke kanten van stress. Als klant van het Centrum voor Stressologie leert hij je welke methode het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoefte. Dat maakt de Stressologie Methode zo uniek. Het blijkt namelijk dat er niet één manier is voor iedereen.

Ruim stressoren op – Kalmeer door anders te ademen – Zoek de zon op – Maak tijd voor rust en herstel – Neem smartphonepauzes – Drink voldoende – Word stressbestendiger met goede voeding, kruiden en supplementen (biologisch voedsel – supplementen – omega-vetzuren – geneeskrachtige planten en kruiden – tekort of niet? – Ayurveda) – Ervaar wat medicinale cannabis (wiet) voor je kan doen – Verbeter je slaap – Ga meer bewegen om je stresshormonen weg te werken (Wandel stress en angst van je af – Loop rustig hard – Probeer yoga uit, dat is nog veel meer dan alleen bewegen – Beweeg mediterend met tai chi yuan – versterk je qi met qi gong – kom uit je hoofd door te bouncen – ontstress met shaking zen) – Geniet van ontspanning met progressieve ontspanning (relaxatie) – Seks er lekker op los – Verwen je lichaam met een massage (Chinese massage – shiatsumassage – Indonesische massage (pitjit) en voetreflexzonetherapie) – Geniet van een boost aan gelukshormonen door tactiel stimulering – Laat fysieke stress los met Body Stress Relieve – Schud stress van je af met Tension Releasing Exercises – Laat je emotionele brein tot rust brengen met acupunctuur – Vind verstoringen in je energiesysteem en los ze op met Raymedy – Breng je lichaam terug in de herstel- en groeimodus met osteopathie (craniosacraal therapie) – Kom terug in evenwicht met Ayurvedische geneeskunde – Breng je neurotransmitters/ hormoonhuishouding op orde – Behandel bijnieruitputting – Zorg ervoor dat je ontzuurt – Doe aan ontgiften (detoxen) – Reken af met verslavingen – Kom weer in balans door het trainen op hartcoherentie – Verhelp stress en activeer je herstelvermogen met biofeedback – Herstel je trillingsfrequentie met klankschaaltherapie – Kalmeer je zenuwstelsel met aromatherapie – Lach stress, angst en depressie weg – Breng al je zintuigen tot rust door te floaten – Ontspan met een powernap – Word stressbestendiger door de sauna – Ga badderen met bitterzout – Kom tot ontspanning op de Zweedse spijkermat – Ga de natuur in, werk wat in de tuin – Haal de natuur in je huis – Ga met je handen aan het werk – Ruim op – Hou een dagboek bij om energievreters en energiegevers te ontdekken – Ga anders om met veranderingen – Ontlaad door te aarden (earthing) – Breng je brein tot rust met muziek – Kijk meer naar natuurdocumentaires – Verbeter je relaties – Verbeter de relatie met jezelf

Verdieping met online Stressologie trainingen

Omdat het aantal mensen met stressgerelateerde klachten zo gigantisch groot is biedt het Centrum voor Stressologie niet all off-line trainingen en workshops maar publiceren wij ook met grote regelmaat verdiepende online video’s. Hierin wordt een specifieke behandeling verder uitgediept als onderdeel van de Stressologie Methode. Het leert je stap voor stap beter omgaan met stress. Veelal met eenvoudige praktische toepassingen die je ook zonder behandelaar kunt uitoefenen.

De overige niveau’s van de Stressologie Methode

De Stressologie Methode kent 7 niveau’s waarmee je met stress aan de gang kunt gaan zodat je snel minder stress ervaart. Het fysieke niveau is er slechts één van. We raden je van harte aan jouw chronische stress op diverse niveau’s aan te pakken en noemen ze nog even allemaal op:

Niveau 1: Fysiek

Niveau 2: Persoonlijkheid

Niveau 3: Mentaliteit

Niveau 4: Psyche

Niveau 5: Gevoelens

Niveau 6: Onderbewustzijn

Niveau 7: Hogere Bewustzijn

Vraag je je af waar jij het beste kunt beginnen? Doe dan de Stressologie instapcursus. Hierin vertellen we je meer over de theorie achter Stressologie. We vertellen je wat we tijdens het onderzoek hebben ontdekt en geven je mooie anecdotes van mensen die hiermee inmiddels aan de slag zijn gegaan. Ook geven we je handvatten waar jij direct al mee aan de slag kunt. Twijfel je nog over of jij wel last hebt van chronische stress? Doe dan eerst de Stress Test.