Boek Minder Stress met Stressologie

Omslag boek Minder Stress met Stressologie

Wat vertelt het boek over Stressologie?

Leren dat stress ziek maakt is één ding. Het is wat anders om uit te vinden wat je het beste kunt doen tegen stress. Jurgen Spelbos beschrijft in het boek Minder Stress met Stressologie zijn jarenlange zoektocht naar een stressvrij leven. Gebaseerd op zijn eigen ervaring met chronische stress en alle ziekmakende gevolgen die dit met zich mee bracht. Hij ontwikkelde de Stressologie methode. Een methode die in zeven niveau’s de stappen die je kunt nemen om weer in balans te komen beschrijft. Een weg die voor iedereen anders is maar een onderverdeling maakt in een fysiek deel, de persoonlijkheid, de mentale instelling, de psychische component, hoe om te gaan met gevoelens en emoties, het onderbewustzijn en het hoger bewustzijn.

Stress is niet alleen een psychologisch verschijnsel…

Stress blijkt vooral het terrein te zijn waar psychologen zich mee bezighouden. Jurgen Spelbos was er van overtuigd dat er meer moest zijn. Hij was immers ook fysiek ernstig ziek geworden. Uiteindelijk blijkt stress veel meer een verstoring te zijn van het biochemische evenwicht in het lichaam dan dat het een psychische aandoening is. Hij beschrijft dan ook een lange reeks manieren om van stress en de bijbehorende symptomen verlost te raken. Er blijkt veel meer mogelijk te zijn om met stress aan het werk te gaan.

…maar ook een fysiek verschijnsel.

Jurgen Spelbos maakte kennis met tientallen verschillende behandelmethoden om te ervaren wat het met hem deed. Hij kwam er achter dat er niet één remedie is tegen stress, zoals zo vaak wordt voorgesteld door behandelaars, maar dat er heel veel zijn. De clou zit hem erin om verschillende methodes op verschillende niveaus tegelijkertijd in te zetten. Er zijn veel boeken over stress die naar één specifieke oplossing toe geschreven te zijn. Stressologie is het eerste boek dat allesomvattend probeert te zijn en zo alle zeven niveaus aanspreekt.

Er is niet slechts één remedie tegen stress

Doordat het boek vooral geschreven is in een luchtige vertelvorm waarbij vooral de persoonlijke ervaringen in de praktijk de wetenschappelijke onderzoeken bekrachtigen leest het lekker makkelijk weg.

Alvast een kijkje nemen in de inhoudsopgave van Minder Stress met Stressologie? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *